Hoe kies je de juiste maat kinderschoenen?

Als ouder wil je ervoor zorgen dat de kleine voetjes van je kind de juiste ondersteuning krijgen tijdens elke groeifase. Wij delen handige tips en inzichten om je te helpen de perfecte maat kinderschoenen te kiezen, zonder concessies te doen aan stijl of kwaliteit.

Waarom is de juiste maat belangrijk?

Kinderen ervaren snelle groeispurten en het dragen van te kleine of te grote schoenen kan leiden tot verschillende problemen, variërend van blaren en pijn tot langdurige voetproblemen. Door de juiste maat te kiezen, leg je de basis voor gezonde voeten op latere leeftijd.

Tips voor het meten van kindervoeten

Het begint allemaal met het correct meten van de voeten van je kind. Volg deze stappen om nauwkeurig te meten:

1.       Gebruik de juiste tools

Gebruik een meetlint of voetmeter voor een nauwkeurige meting. Bij Kinderschoenmode Rob Schellekens maken we gebruik van speciale apparatuur die tot op de millimeter nauwkeurig meet.

2.       Meet beide voeten

Het is normaal dat de ene voet iets groter is dan de andere. Meet daarom beide voeten en gebruik de grootste meting.

Heeft je kind geen zin om stil te staan? Maak er een spel van en plaats de voet van je kind op een A4. Zet vervolgens 2 streepjes: 1 bij de langste teen en 1 bij de hiel. Meet de afstand tussen de 2 streepjes om een inschatting te maken van de juiste schoenmaat.

Kies de juiste schoenmaat

Nu je de juiste afmetingen hebt, is het tijd om de perfecte schoenmaat te kiezen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat de schoenen goed passen:

 1.       Laat ruimte voor groei

Kinderen groeien snel, dus kies schoenen met wat extra ruimte voor de tenen om mee te groeien. Wij adviseren een groeiruimte van ongeveer 1 cm.

2.       Controleer de breedte

Zorg ervoor dat de schoenen niet te strak zitten en voldoende ruimte bieden voor de voeten om natuurlijk te bewegen.

3.       Probeer verschillende merken

Elk merk valt anders, dus pas schoenen van verschillende merken om de beste pasvorm te vinden. Bij Kinderschoenmode Rob Schellekens hebben we schoenen voor iedere voet.

Trendy en gezonde kinderschoenen

Gezondheid hoeft niet ten koste te gaan van stijl. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg merken die trendy en gezonde kinderschoenen aanbieden. Kies schoenen met goede ondersteuning, ademend materiaal en flexibiliteit voor comfort tijdens het spelen en rennen. 

Voor de mooiste schoenen en meer advies verwelkomen we je graag bij Kinderschoenmode Rob Schellekens.

Tags

Related Articles